Nasz zespół

nasz zespół

Poznaj zespół naszych ekspertów

Michalina Patucha Akademia Liderów Gastronomii

Michalina Patucha

psycholog i trener biznesu, właścicielka Akademii Liderów Gastronomii

Założycielka Akademii Liderów Gastronomii – pasjonatka gotowania, dobrego jedzenia i atmosfery, którą w lokalu tworzą ludzie. Swoją przygodę z gastronomią rozpoczynała od autorskiego bloga kulinarnego. Od kilku lat współpracuje z restauracjami na Śląsku wspierając w rozwoju i budowaniu długofalowych relacji z Gośćmi. Swoją pracę w obszarach psychologii poświęca przywództwu, roli inspirującego lidera, autentyczności i relacjom.

„Dlaczego gastronomia? Ponieważ kocham pracować z ludźmi z pasją . Głęboko wierzę, że takich właśnie osób w tym fachu jest najwięcej. (…) Praca z Liderami Gastronomii daje mi ogromną satysfakcję – spotykam niezwykłych ludzi, z ogromnym bagażem doświadczeń, masą pomysłów i gotowością do stawiania odważnych kroków na przód. Dziękuję za to, że mogę z Wami pracować.”

Specjalizacja:

  • konsultacje biznesowe dla kadry managerskiej w sektora HoReCa,
  • konsultacje psychologiczne dla kadry managerskiej w sektora HoReCa,
  • sesje coachingowe (executive i life coaching)  dla kadry managerskiej w sektora HoReCa,
  • przeprowadzanie audytów strategicznych w sektorze HoReCa,
  • przeprowadzanie procesów budowania strategii rozwojowych dla firm w sektorze HoReCa,
  • usprawnianie procesów komunikacji – wdrażanie narzędzi i szkolenia pracowników,
  • prowadzenie szkoleń wewnętrznych z zakresu komunikacji i siły zespołowej, zarządzania konfliktem, efektywności osobistej i zespołowej,
  • prowadzenie szkoleń zewnętrznych dla kadry zarządzającej w sektorze HoReCa,
  • wspieranie w zadaniach, wyzwaniach związanych z zarządzaniem,
  • wspieranie działań marketingowych i wizerunkowych w sektorze HoReCa,
  • wspieranie restauratorów, menadżerów restauracji i szefów kuchni w obszarach związanych z zarządzaniem zespołem (psychologia przywództwa, kompetencje lidera, psychologia motywacji, psychologia komunikacji, zarządzanie w kryzysie).
Magdalena Błaszczyk Akademia Liderów Gastronomii

Magdalena Błaszczyk

trener, HR Buisness Partner

Wieloletnia współwłaścicielka restauracji. Absolwentka Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach, wydz. Zarządzania ze specjalizacją zarządzania zasobami ludzkimi. Obecnie HR-Business w sektorze HoReCa, związana również z biurem doradczo-rachunkowym Tax-Us sp. z o.o, obsługującym również podmioty gastronomiczne w zakresie księgowo-podatkowym.  

Posiada doświadczenie zarówno w organizacjach międzynarodowych jak i branży HoReCa.

Specjalizacja:

  • realizacja projektów doradczych dla branży HoReCa,
  • wspieranie i prowadzenie procesów rekrutacyjnych,
  • określanie kompetencji i struktur HR-owych,
  • kontrola procesu zatrudniania  w zakresie komunikacji i dokumentacji,
  • przeprowadzanie procesów onboardingowych,
  • usprawnianie procesów komunikacji – rozbudowa narzędzi, realizacja standardów,
  • prowadzenie szkoleń wewnętrznych z zakresu ponadprzeciętnego serwisu, sprzedaży dodatkowej, komunikacji z gościem,
  • wspieranie w zadaniach, wyzwaniach HR-owych,
  • wspieranie empolyer brandingu,
  • tworzenia polityki HR,
  • wspieranie menadżerów restauracji z zakresu zarządzania zespołem: wspierania motywacji, zaangażowania i efektywności obsługi.
  • +48 531 569 695
  • biuro@algastro.pl
  • Katowice, ul. Gliwicka 234, pokój 110 (SM)