Mastermind dla Liderów Gastronomii
Mastermind – spotkania rozwojowe dla właścicieli, managerów restauracji i szefów kuchni.
MASTERMIND dla Liderów Gastronomii jest formułą 6 spotkań w bardzo małych grupach (max. 7 osób), które odbywają się cyklicznie co tydzień w Katowicach.
MASTERMIND dla Liderów Gastronomii jest świetną okazją do wymiany doświadczeń i konstruktywnej dyskusji nad aktualnymi tematami pojawiającymi się podczas prowadzenia restauracji, bistro, kawiarni, czy firmy zajmującej się cateringiem wraz z zaufaną i wspierającą grupą managerów, właścicieli restauracji i szefów kuchni, którzy reprezentują różne od siebie miejsca zatrudnienia – daje to największą wartość rozwojową, gdyż każdy uczestnik wnosi w spotkania odmienny punkt widzenia na każdy pojawiający się problem.
Najważniejszym celem cyklu spotkań Mastermind dla Liderów Gastronomii będzie praca nad pojawiającymi się w dyskusji obszarami między spotkaniami.
Korzyści wynikające z uczestnictwa w MASTERMIND dla Liderów Gastronomii:
- wzajemna motywacja,
- wsparcie i szczere zainteresowanie problemami współuczestników, dyskusja, okazja do wygłoszenia wątpliwości, obaw czy problemów trudnych do rozwiązania,
- dzielenie się doświadczeniem,
- weryfikacja pomysłów,
- wyznaczanie nowych celów i rozliczanie się z nich,
- zwiększenie sieci kontaktów o uczestników grupy,
- wspieranie w poszukiwaniu rozwiązań pojawiających się problemów,
- większa łatwość w podejmowaniu decyzji dzięki konkretnym opiniom i sugestiom,
- większa pewność siebie w działaniach i planowaniu,
- wymiana pomysłów, „burza mózgów” w celu wypracowania najbardziej wartościowych metod działania,
- spojrzenie na działania i plany z różnych perspektyw.
Sukcesy mastermindów
Bardzo ważnym efektem uczestnictwa w grupach o charakterze mastermind jest odwaga do działania, próbowania nowych rozwiązań, spełnianie ambicji zawodowych, realizacja założonych celów – w tych aspektach duże znaczenie ma wsparcie życzliwie nastawionych osób ze środowiska gastronomicznego.
Pracę w grupach mastermind charakteryzują niepodważalne zasady kontraktu ustalanego na początku pracy: poufność, zaufanie, szczerość, wzajemna życzliwość i osobiste zaangażowanie w pracę. Podczas tego rodzaju pracy możecie spodziewać się również konkretnej wiedzy, subiektywnych opinii, wsparcia, zrozumienia ale i konstruktywnej krytyki.
To wszystko po to, żeby rozwinąć swoją restaurację, poprawić atmosferę w zespole, zadbać o swój rozwój a czasem po prostu – uzyskać wsparcie w trudnym czasie.
Dołącz do aktualnej grupy MASTERMIND dla Liderów Gastronomii:
https://akademialiderowgastronomii.pl/sklep/mastermind/
________________________
Warning: Trying to access array offset on false in /home/platne/serwer37325/public_html/akademialiderowgastronomii.pl/public_html/wp-content/themes/finano/vc_templates/ct_service_carousel.php on line 37