Pasja, optymizm i uważność na to, co dzieje się z pracownikami – tak w trzech słowach można opisać podejście do zarządzania, które cechuje Szymona Lorenca – Szefa Kuchni w Prodiż Bistro & Nero na terenie Fabryki Porcelany w Katowicach. Zapraszam Was na wywiad, w którym szczerze rozmawiamy o byciu liderem, który motywuje swój zespół, szuka…
Przed nami kolejna, druga część wywiadu z Magdą i Przemkiem Błaszczykami. Pierwszą znajdziecie tutaj: „Jeden krok w tył, następnie dwa w przód.” – rozmowa z Magdą i Przemkiem Błaszczykami cz.2. Inspirujący Manager Gastronomii Michalina: Słuchając Was odnoszę wrażenie, że pełniliście funkcję dwóch liderów? Przemek – mam wrażenie troszeczkę mocniejszego, bardziej osoby, która wyznacza kierunek, dba,…
Cieszę się, że mogę rozpocząć kontynuację cyklu wywiadów „Inspirujący Manager Gastronomii” od rozmowy z wyjątkową parą – z ludźmi z pasją do kuchni, produktu i innych ludzi. Przyznam zupełnie szczerze, że jestem pełna podziwu dla Ich odwagi do stawiania odważnych kroków na przód, gotowości na „nowe” i tej chęci życia „bez kompromisów” w trudnym, wymagającym…
W trzecim wywiadzie z cyklu “Inspirujący Manager Gastronomii spotkałam się z Justyną Ładzińską – manager restauracji Cadenza, która znajduje się w budynku katowickiego NOSPR-u. To była dla mnie wyjątkowa rozmowa, w której usłyszałam wiele empatii, szczerości i otwartości na drugiego człowieka. Mam nadzieję, że każdy z Was znajdzie zarówno w tym wywiadzie, jak i we…
Kolejny wywiad z cyklu „Inspirujący Manager Gastronomii” to rozmowa z Panem Dariuszem Ziemiańskim – managerem Restauracji w Hotelu Monopol w Katowicach. Zapraszam Was do lektury, a jeśli nie czytaliście pierwszego wywiadu z Bogusławem Łachem – odsyłam Was TUTAJ. M: Panie Dariuszu, czyli to już 15 lat tutaj, w Hotelu Monopol. D: Tak, 15 lat…
Zarządzanie gastronomią to temat, który na pewno będzie się pojawiać na moim blogu. Dlaczego? Ponieważ samo zarządzanie, niezależnie od instytucji, w której się odbywa, ma istotny wpływ na wiele bardzo ważnych dla przedsiębiorstwa czynników: na prosperowanie firmy – jej obrót i wynik finansowy, na pracowników – ich zaangażowanie, kreatywność, rotację a także na relację z…